جولای 23, 2022
نصب تابلو برق
نصب و راه اندازی تابلو برق برای ساختمان خود را می توانید به برقکار تعمیرکار بسپارید ما به کمک نیروهای ماهر خود راه اندازی تابلو برق شما را انجام می دهیم. تابلو برق ها به دسته های مختلفی تقسیم بندی می شوند که شما می توانید با توجه به نیاز خود نصب آن را سفارش دهید.
اما دلیل نصب تابلوهای برق چه می باشد و این سیستم چه وظیفه ای دارد؟ نصب تابلو برق به دلایل مختلفی انجام می شود و وظیفه های زیادی را نیز برعهده دارد. وظایف یک تابلو برق شامل تجهیزات کنترلی ، نمایشگرها ، مدارات فرمان و المان حفاظتی می باشد. تابلو برق در برابر جریان های زیاد ، تغییرات ولتاژ ، قطع و وصل شدن جریان برق از شما محافظت می کند.
[readMore]تعمیر تابلو برق[/readMore]
تابلو برق از چه قسمت های تشکیل شده است؟
قبل از راه اندازی تابلو برق با اجزای مختلف تابلو برق آشنا شوید. تابلو برق از اجزای مختلفی مانند سوئیچ ها ، دستگاه محافظ از کلید ها ، فیوزها ، جدا کننده ها ، رله ها ، قطعات کنترل ، دستگاه های برقی ، قطع کننده کنترل مدار ، تجهیزات مختلفی تشکیل شده است.
تابلو برق ها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که بتوانند در شرایط طبیعی و غیر طبیعی برای شما بدون مشکلی کار کنند. اگر بخواهیم درباره ی اجزای تابلو برق کمی اطلاعات بدهیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
کلید های برق: کلید های برق برای قطع و وصل کردن جریان الکتریکی کاربرد دارند. کلید های برق را می توان به دو دسته ی کلید جریان هوا و کلیدهای روغنی دسته بندی کرد.
فیوز: قسمت از یک سیم می باشد و زمانی کاربرد دارد که اگر جریان جاری بیش از حد عبور کند ذوب می شود. فیوزها برای محافظت در مقابل جریان به مدار اضافه می شوند.
رله ها: رله دستگاهی می باشد که خطا را تشخیص می دهد و اطلاعات را به قطع کننده مدار می فرستد.

نصب تابلو برق
انواع تابلو برق های داخل ساختمان
تابلوی جعبه فیوز
مدارهای روشنایی و پریزهای هر واحد مسکونی از این تابلو تغذیه می شوند. در گدشته ساختمان ها از جعبه تقسیم کننده پراکنده استفاده می کردند اما امروزه استفاده از این تابلو در ساختمان ها بسیار دیده می شود. مزیت این نوع تابلو این است که اگر اتصال قطع شدن تنها همان بخش از مدار خارج می شود.
تابلوی عمومی
برق مکان های عمومی که همه ی ساکنین به آن دسترسی دارند توسط این تابلو فراهم می شود. همه ی ساکنین یک ساختمان باید به این تابلو برق دسترسی کاملی داشته باشند. سیستم هایی مانند آنتن مرکزی ، آیفون ، سیستم اعلام حریق ، موتورخانه ، آسانسور توسط این تابلو برق تغذیه می شوند.
تابلوی اصلی
تابلوی اصلی را با نام تابلوی کنتور نیز می شناسند این تابلو در ورودی ساختمان نصب می شود و برق تمام واحد را تامین می کند. برای نصب این نوع تابلو برق باید از برقکار ماهر بگیرید چون تمام برق ساختمان از این تابلو تامین می شود.
تعمیر و نگهداری تابلو برق
تابلو برق یکی موارد مهمی است که در زمان ساختمان سازی باید به آن اهمیت داد. هر کسی نمی تواند نصب تابلو برق را انجام بدهد چه برسد به این که بخواهد تعمیر آن را انجام بدهد. تابلو برق باید به صورت سالیانه مورد بررسی قرار بگیرد تا مشکلی برای شما ایجاد نکند. برای این که بتوانید از مشکلات تابلو برق خود جلوگیری کنید می توانید با تعمیرکاران تعمیرکار در ارتباط باشید. برقکاران ما می توانند با هزینه ی مناسب در زمان کم تابلو برق شما را تعمیر کنند.
[readMore]سیم کشی صنعتی[/readMore]
نحوه سیم کشی تابلو برق سه فاز
تابلوهای برق با مهار انرژی الکتریکی، جریان و فشار برق می توانند برق ورودی به دستگاه ها را کنترل نمایند تا از ایجاد آسیب در موتور آن ها جلوگیری شود و امنیت تجهیزات در برابر برق تضمین شود.
در این میان تابلوهای برق تک فاز و سه فاز از محبوب ترین و پر کاربردترین انواع تابلوهای برق در صنایع برقی و مصارف خانگی می باشند که البته تابلوهای سه فاز بسیار پر کاربردتر هستند.
در واقع تابلوهای برق سه فاز برای تغذیه یک تا چند مصرف کننده سه فاز، توسط یک ولتاژ ورودی سه فاز به کار می روند و از این نظر برای استفاده در اکثر تجهیزات مورد استفاده در صنعت از این تابلوها کمک می گیرند.
شیوه انجام سیم کشی تابلو برق سه فاز
وقتی که جریان کمتر از 7.5 کیلو وات باشد از تابلو برق تک فاز و وقتی بیشتر از این میزان باشد از تابلوی برق سه فاز استفاده می شود. در صورتی که بخواهید برای واحد مسکونی خود که جریان آن بیش از حد مجاز است یک تابلوی برق نصب نمایید، توصیه ما این است که از همان تابلوی برق سه فاز کمک بگیرید.
[readMore]سیم کشی جعبه فیوز[/readMore]
به منظور سیم کشی سه فاز صفحه توزیع و نصب تابلو برق سه فاز باید طبق مراحل زیر عمل نمایید:
1- در ابتدا لازم است که ولت سنج سه فاز را وصل کنید.
2- MCCB یا همان قطع کننده مدار تولید شده را به عنوان کلید اصلی از سه بخش فاز ورودی به سه فاز ورودی به نام های B، Y، R متصل نمایید.
3- حالا باید سه بار خروجی (B، Y، R) از MCCB (قطع کننده مدار) را به DP (دو قطب SP، RCD، MCB (تک قطب MCB و بار) وصل کنید.
4- در این مرحله لازم است که RCD را از DP با Phase (Line) و Link Neutral Link وصل کرده و خطوط فاز خروجی را به مدارهای فرعی و نهایی متصل نمایید. این کار را برای سیم های خنثی هم می توانید انجام دهید.
5- در نهایت وسایل الکتریکی را با ترمینال پیوند earth که باعث به وجود آمدن الکترود در سیستم اتصال به زمین خواهد شد، به آن وصل کنید.
توجه داشته باشید که برای هر سه صفحه توزیع مختص اتاق ها و دیگر نقاط منزلتان لازم است که مشابه همین مراحل را تکرار نمایید.