جولای 20, 2022
سیم کشی ساختمان
سیم کشی ساختمان بسته به نوع پروژه و کاربرد ساختمان به دو روش توکار و روکار انجام میشود در سیمکشی روکار سیمها از روی گچ دیوار عبور داده میشوند که معمولاً به جهت حفظ زیبایی نظم و امنیت از یک لوله برق مخصوص یا داکت برای پوشاندن سیمها استفاده میشود با وجود اینکه این روش سیمکشی یکی از ضعفهای ساختمان بشمار میرود ولی اگر مشکلی در سیمکشی به وجود بیاید عیبیابی و دسترسی به سیمها برای رفع مشکل آسانتر است.
جعبه تقسیم ها را در محلی دور از دسترس کودکان و در عین حال قابل دسترس برای خودتان تعبیه کنید. جعبه تقسیم را ترجیحا نزدیک درب ورودی منزل قرار دهید. این کار باعث میشود بتوانید هنگام ورود و خروج به منزل راحت تر برق اصلی را قطع و وصل کنید.روی نقشه محل عبور لوله های آب و گاز را هم مشخص کنید؛ این لوله ها بسیار حساس هستند و محل عبور آنها برای شما بسیار مهم است
[readMore]سیم کشی جعبه فیوز[/readMore]
برای انجام سیم کشی خانه چه ابزاری لازم داریم؟
- قلم و چکش برای باز کردن مسیر لوله های میزبان کابل
- تیغ موکت بر برای بریدن لوله های پلاستیکی میزبان کابل
- سیم و کابل. برای سیم کشی منزل مسکونی سیم ۱٫۵ کافی است.
- انبردست، دم باریک، سیم چین، لنت برق و فاز متر
- چند متر نخ کاموای رنگی
- تراز
10 نکته مهم قبل از شروع هر سیم کشی
1-برق را قطع کنید
قطعِ برق اولین قدمی است که باید قبل از هر گونه سیم کشی در خانه انجام دهید . از کنتور روی دیوار یا کنار در خانه، برق را قطع کنید. قبل از شروع هر کاری از بالا بودن فیوز مطمئن شوید.
[readMore]سیم کشی زنگ خانه[/readMore]
2- یک نمودار طراحی کنید
یک نمودار سیم کشی طراحی کنید که محل جعبه تقسیم و مسیر سیم ها به هر خروجی را نشان دهد.
3- لوله ها را نصب کنید
ابتدا بلند ترین سیم ها را حتی اگر نمی خواهید فعلا از آن ها استفاده کنید، بکشید تا از هدر رفتن فضای لوله در دیوار ها جلوگیری کنید. هر سیم را از طبقه بالا شروع کنید و آن را تا زیرزمین بکشید. در این صورت لازم نیست از نردبان برای بالا بردن سیم بین طبقات استفاده کنید.
همچنین باید حداقل 30 سانتیمتر سیم اضافی در هر طرف باقی بگذارید تا در صورت نیاز بعدا وسایل را جا به جا کنید.
4- با سیم های مختلف آشنا شوید
مطمئن شوید که متوجه شده اید کدام سیم رنگی باید به کجا وصل شود. هدف جلوگیری از برق گرفتگی و اطمینان از ایمن بودن سیم کشی خانه شما است . هنگام نصب سیم ها، باید قسمت های کابل برق که از روکش بیرونی و قسمت های داخلی غیر فلزی تشکیل شده را بشناسید.

سیم کشی ساختمان
5- تعداد خروجی ها را بدانید
مشخص کنید که چند پریز و کلید باید در یک مدار قرار داشته باشند . معمولا شش پریز در هر مدار 110 ولت برای محل نشیمن توصیه می شود در صورتی که برای هر مدار آشپزخانه یعنی جایی که وسایل برقی با توان بیشتری استفاده می شود ، فقط باید دو پریز استاندارد وجود داشته باشد.
6- سوراخ میخ دو پای سیم را دریل کنید
قبل از سوراخ کردن، مطمئن شوید که در طرف دیگر دیوار یا کف چه چیزی وجود دارد تا از سوراخ شدن سیم های برق، داک کشی یا لوله های آب جلوگیری شود. با یک مته به اندازه پایه های میخ های دوپا که سیم را ثابت نگه می دارند، سوراخ ایجاد کنید. هر چه پریز های بیشتری داشته باشید ، خانه شما امن تر است.
7- یک جعبه مخصوص کلید قطع کن تعبیه کنید
جعبه کلید های قطع کن تان را جایی قرار دهید که در آینده به راحتی به آن دسترسی داشته باشید . مکانی در زیرزمین یا یک اتاق ابزار مطلوب است.
[readMore]سیم کشی تو کار[/readMore]
8- سیم ها را به پریز ها بکشید
هنگام سیم کشی خانه، رول سیم را در کنار جعبه قطع کن قرار دهید و سیم را مطابق نمودار تان به نزدیک ترین پریز یا کلید مخصوص هر مدار بکشید. همچنین می توانید سیم ها را مستقیما از داخل جعبه عبور دهید.
برای برداشتن پوشش پلاستیکی بیرونی از انتهای سیم ها از سیم کش استفاده کنید و آن ها را طبق دستور العمل روی جعبه به هر خروجی ، وسیله روشنایی یا کلید وصل کنید.
9- مدار ها را راه اندازی کنید
مدار های جداگانه ای را برای هر مجموعه سیم کشی راه اندازی کنید. مدار ها باید با آمپر سیم و وسیله ای که قرار است به پریز وصل شود ، مطابقت داشته باشند.
10- کارتان را چک کنید
قبل از بسته شدن و پایان دادن به کار، همه چیز را بررسی کنید ! اتصالات را چک شوید تا ببینید ایمن هستند یا خیر. فیوز را فعال کنید و مطمئن شوید که همه چیز به درستی انجام شده و حادثه ای پیش نخواهد آمد. همچنین، روکش ها را با یک تستر ولتاژ بررسی کنید تا مطمئن شوید که برق ندارند . از عایق های مناسب هم به خاطر عمر طولانی ترشان استفاده کنید.