5/5 - (1 امتیاز)

جولای 23, 2022

5/5 - (1 امتیاز)

تعمیر تابلو برق

برای تعمیر تابلو برق با تعمیرکار در ارتباط باشید. تابلو برق از اجزای سیستم قدرتی است که به ژنراتور پشتیبان متصل است. با استفاده از سیستم UPS بار الکتریکی بین پنل هایی که به سیستم خروجی متصل هستند، توزیع می‌شود. بارهای الکتریکی در سیستم‌هایی که مبتنی بر ژنراتور هستند، در پنل‌های توزیعی، به تابلو اتوماتیک انتقال متصل هستند.

دستگاه‌های قدرت به‌طورمعمول بارها را از طریق سوئیچ انتقال می‌دهند. زمانی که ابزار قدرت قطع‌شده و ژنراتور تولید قدرت از کار بیافتد، سوئیچ به شکل اتوماتیک شروع به کارکرده و بار خروجی ژنراتور را متصل می‌نماید.

تابلوهای برق در مدت‌زمان کارکرد خود در مواقع بسیار کمی نیاز به تعمیر پیدا می‌کنند. ساخت این تابلوها به‌گونه‌ای است که عملکردی با اطمینان بالا داشته باشند، بنابراین تعمیر و نگه‌داری آن‌ها کار سختی به‌حساب نمی‌آید. علت خرابی‌های تابلوهای برق نیز نادیده گرفتن خطرات سیستم است. باهمه‌ی این توصیفات اگر تابلو برق خراب شود، نتیجه‌ای جز قطع انرژی ورودی و مسدود شدن جریان برق نخواهد داشت.

آب، لرزش، رطوبت بالا، گردوغبار از مواردی هستند که بیشترین آسیب‌ها را به تابلوهای برق وارد می‌کنند. عملکرد تخریبی رطوبت و گردوغبار به روی تابلوهای برق به این شکل است که این عوامل مانند لایه‌های عایق روی سطوح که وظیفه‌ انتقال حرارت را به عهده‌دارند می‌نشینند و با کاهش یا افزایش درجه‌ حرارت باعث بروز اختلال در سیستم می‌شوند.

[readMore]نصب تابلو برق[/readMore]

برای رعایت اصول نگهداری درست از تابلوهای برق باید حداقل یک‌بار در سال تمام اجزای تابلوهای برق بررسی شوند و از عدم وجود عواملی که باعث خرابی تابلوها می‌شوند اطمینان حاصل کرده و اقدام به غبارروبی از روی تجهیزات کرد.

رعایت اصول ایمنی

مواردی که در ادامه تحت عنوان اصول ایمنی بیان می‌کنیم باید به همه‌ی کارکنانی که با تابلوهای برق و تجهیزات مربوط به آن‌ها سروکار دارند آموزش داده‌شده و از رعایت آن توسط همه‌ی افراد اطمینان حاصل شود. البته در کنار آموزش اصول ایمنی مربوطه، لازم است که طراحان و سازندگان تابلوهای برق فشارقوی و ضعیف، طراحی‌های ایمنی لازم را برای این تابلوها داشته باشند.
در کنار تمامی آموزش‌های اولیه‌ ایمنی باید نسبت به‌ قراردادن اطلاعات کافی در مورد تعمیر و نگهداری تابلو برق و نحوه‌ عملکرد را در اختیار تمام پرسنل، اقدام کرد. دلیل این تذکر این است که آشنایی با نحوه‌ عملکرد تجهیزات به‌تنهایی باعث می‌شود سطح ایمنی به شکل قابل‌توجهی افزایش بیابد.

تعمیر تابلو برق

تعمیر تابلو برق

قواعد ایمنی مربوط به نگهداری از تابلو برق را باید در محل دید باشد

یکی از راه‌های افزایش ایمنی و بالا بردن عمر مفید تجهیزات تابلو برق این است که در تمام محوطه‌ی محل کار قوانین ایمنی و نکات استفاده از دستگاه‌ها را در مقابل دید قرار همه‌ی افراد قرارداد. علاوه بر بیان نکات ایمنی باید حدود دسترسی افراد به دستگاه‌ها را به شکل شفاف و ساده بیان کرده و در اختیار آن‌ها قرارداد.

نشانه های خرابی تابلو برق

تابلو برق جایگاه تجهیزات کنترلی و مدیریتی در جریان برق ورودی و مصرفی در ساختمان است، بنابراین ایراد پیدا کردن این وسیله به طور حتم با علائم بارزی همراه است.

از جمله نشانه های خرابی تابلو برق می توان به موارد زیر اشاره کرد، در صورت مشاهده هر کدام از این علامت ها بایستی هر چه زودتر برای عیب یابی و تعمیر تابلو برق اقدام نمود.

  • بالا زدن دائمی کلیدهای مینیاتوری
  • ریست نشدن کلیدها
  • داغ شدن کلیدها و کابل های برق
  • خروج بوی دود و یا سوختگی از تابلو برق
  • ذوب شدن و یا آتش گرفتن کابل های داخل تابلو برق
  • شنیدن صدایی شبیه به سرخ شدن از داخل تابلو برق
[readMore]سیم کشی صنعتی[/readMore]

دلایل بروز ایراد در تابلو برق

یکی از مهمترین نشانه های خرابی در تابلو برق ها، داغ شدن بیش از حد تجهیزات داخل تابلو می باشد، که خود سر منشاء مهم بروز دیگر مشکلات در تابلو برق است.

به این صورت که وقتی تجهیزات داخل تابلو برق داغ می کنند، بعد از مدتی کلیدهای مینیاتوری بالا می زنند، کابل های داخل تابلو ذوب شده و حتی آتش می گیرند و در ادامه آن بوی دود و صدای سوخته منتشر می شود.

پس دلایل بروز ایراد در تابلو برق را می توان در علت داغ شدن آن جستجو کرد.

 

[readMore]سیم کشی مغازه[/readMore]
  • شل بودن اتصالات در داخل تابلو برق

اگر اتصالات کابل ها در تابلو برق سست باشند، میزان مقاومت در محل اتصال بسیار کاهش پیدا کرده و باعث افزایش دما و حتی حریق در تابلو برق می شود.

  • نامتعادل بودن بار

در طراحی و ساخت تابلو برق گفتیم که بار در تابلو برق سه فاز باید به صورت متعادل تقسیم شود. در غیر این صورت دما زیاد شده و تجهیزات الکترونیکی داخل تابلو برق به خطر می افتند.

  • وجود اضافه بار بر روی تابلو برق

اوورلود یا اضافه فار زمانی اتفاق می افتد که میزان مصرف بیش از آمپر مجاز باشد. به همین منظور لازم است تا در داخل تابلو برق از رله های حفاظتی و بیمتال ها استفاده شود.

  • عدم استفاده از کابلشوی بیمتال

در طراحی و ساخت تابلو برق باید برای کابل مسی از کابلشوی مسی و برای کابل آلومنیومی از کابلشوی آلومنیومی استفاده گردد.

چه بهتر که اگر جنس هادی و محل اتصال متفاوت است، از کابلشوی بیمتال به منظور پیشگیری از خوردگی استفاده شود. در غیر این صورت احتمال خوردگی محل اتصال و در نتیجه آن داغ شدن مدار و تجهیزات وجود دارد.

  • قرار گرفتن دو یا چند کابلشو بر روی یکدیگر

در صورتی که تعداد خروجی برای انشعاب از شینه در تابلو برق بیش از حد باشد، این احتمال وجود دارد که چند کابلشو بر روی هم قرار گرفته و در نتیجه سطح تماس کاهش پیدا کند. حاصل این اتفاق داغ کردن تابلو برق خواهد بود.

البته به غیر از موارد گفته شده، عوامل دیگری از جمله نفوذ رطوبت به داخل کلیدهای مینیاتوری داخل تابلو برق، سوختن سیم ها و حتی رعد و برق می تواند زمینه مشکلات زیادی در داخل تابلو برق ایجاد کند.

[readMore]نصب دوربین مدار بسته[/readMore]

درج دیدگاه